Inschrijving Twentse Lichtparade 2019 bijna geopend

Per 1 November aanstaande is het weer mogelijk om u in te schrijven voor de grootste verlichte optocht van Noord-Oost Nederland; de Twentse Lichtparade in hartje Hengelo (o).

Inschrijven kan via deze link

Informatie over de Twentse Lichtparade:

Zodra de schemering valt en de stadsverlichting in de binnenstad van Hengelo is uitgeschakeld, worden de straten in de binnenstad van Hengelo met honderdduizenden lampjes sfeervol verlicht.

Verlichte praalwagens met hierop characters, dansers en danseressen maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad van Hengelo en zorgen voor een spetterende lichtparade. In de loop der jaren is de Twentse Lichtparade uitgegroeid tot een regionaal evenement wat zijn weerga niet kent.

Op deze avond komen tienduizenden carnavalsvierders en niet carnavallisten naar ons dorp om de Twentse Lichtparade te aanschouwen.

De diverse loopgroepen en praalwagens die deelnemen aan de Twentse Lichtparade verwerken diverse (actuele) thema’s in hun creaties.

De praalwagens halen wel lengtes van 25 meter en tot maar liefst 8 meter hoog en zijn verlicht met duizenden lampjes. Natuurlijk zal er ook veel muziek aanwezig zijn, o.a. dweilorkesten, fanfares, drumbands en nog veel meer. Ook zullen diverse winkels langs het parcours op een sierlijke manier verlicht en versierd worden.

De Twentse Lichtparade vindt plaats op vrijdagavond 1 Maart 2019 en zal starten om 19.15 uur aan de Bankastraat.