Inschrijving Twentse Lichtparade 2019 GEOPEND

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de Twentse Lichtparade 2019.

De Twentse Lichtparade in Hengelo; de lichtstad van Twente!

Op Vrijdag 1 Maart 2019 zal de 17e editie van de Twentse Lichtparade in de binnenstad van Hengelo plaatsvinden. De grootste verlichte optocht van Noord-Oost Nederland met de afgelopen jaren een record aantal bezoekers en deelnemers.

Verlichte praalwagens met hierop characters, dansers en danseressen maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad van Hengelo om het publiek te verwonderen met een heus lichtspektakel. In de loop der jaren is de Twentse Lichtparade uitgegroeid tot een regionaal evenement wat zijn weerga niet kent.

De (praal)wagens zijn verlicht met duizenden lampjes en halen lengtes van wel 25 meter en tot maar liefst 8 meter hoog. Natuurlijk zal er ook veel muziek aanwezig zijn, o.a. dweilorkesten, fanfares, drumbands en nog veel meer. Ook zullen diverse winkels langs het parcours op een sierlijke manier verlicht en versierd zijn.

Op deze avond komen tienduizenden carnavalsvierders en niet carnavallisten naar Hengelo om de Twentse Lichtparade te aanschouwen. De deelnemers komen van zowel binnen als buiten de regio.

Sinds 2002

In 2002 werd voor het eerst de Hengelose Verlichte Optocht gehouden. Ooit begon de succesformule met ‘slechts’ 7 deelnemers. Het fenomeen werd hoe langer hoe populairder, ook in de regio. Inmiddels zijn er zo’n 50 a 60 deelnemers, waaronder enkele pracht wagens en groepen, die er een geweldig lichtspektakel van maken. Enkele jaren geleden is dan ook de naam gewijzigd in de Twentse Lichtparade, om het regionale karakter te benadrukken. Praalwagens, muzikanten én publiek komen namelijk uit heel Twente en ver daar buiten naar de Hengelose binnenstad om het schouwspel mee te beleven.

Aanvang
De start van de Twentse Lichtparade is om 19:15 uur aan de Bankastraat, en is voor iedereen vrij toegankelijk. Voor meer informatie en de route zie ook www.lichtparade.nl of volg de Twentse Lichtparade op facebook: www.facebook.com/lichtparade.

Foto: Christian van der Meij / Persfotograaf.nl

Foto: Christian van der Meij / Persfotograaf.nl

Foto: Christian van der Meij / Persfotograaf.nl